De tips voor het kopen van je eerste Rolex

Rolex, hét merk als het aankomt op horloges die tot het hogere segment behoren. Met een Rolex straal je uit dat je het echt hebt gemaakt in het leven. Mocht je zelf al een tijdje een Rolex willen halen maar ben je bang om de stap te nemen dan zijn wij er om je zorgen weg te nemen. Om je namelijk zo goed mogelijk op weg te helpen laten wij je in dit artikel dé tips en tricks zien voor het kopen van je eerste Rolex. Door deze handige tips mee te nemen weet je zeker dat ook jij alles uit je aankoop zult halen!

rolex horloge kopen

  • Ga na of het al tijd is voor een Rolex – ‘Is dit wel het moment om mijn eerste Rolex te kopen?’. Dit is een vraag die nagenoeg iedereen zichzelf wel zal stellen als hij of zij een Rolex-horloge wilt kopen. Het antwoord is dat het echt volledig afhangt van de omstandigheden van het geval. Niemand mag en kan je vertellen wanneer je wel en wanneer je niet een Rolex-horloge zou moeten kopen. Als je een Rolex wilt en je het geld ervoor hebt dan kan niemand je ervan weerhouden. Heb je het geld echter niet echt over en is het lastig om de energierekening aan het einde van de maand te betalen dan is het kopen van een Rolex natuurlijk niet iets wat op je lijstje zou moeten staan.
  • Doe altijd voldoende onderzoek – het kopen van een Rolex is iets wat je niet iedere dag doet. Dit is dan ook de reden dat het super belangrijk is om altijd onderzoek te doen voordat je zomaar iets koopt. Verzamel dan ook echt alle informatie die je maar kunt vinden. Lees je goed in op websites als Hodinkee, A Blog to Watch en Time & Tide als je precies wilt weten welke modellen er zijn en waar je op moet letten bij een aankoop. Er zijn veel goede Rolex forums te vinden die je even kunt bekijken.
  • Denk echt goed na over het model – de vraag welk model je kiest is niet bepaald makkelijk te beantwoorden. Met zo veel Rolex modellen om uit te kiezen kan het best lastig zijn om de knoop door te hakken, al helemaal als je nog nooit een duur horloge hebt gekocht. Heb je bovenstaande tip gevolgd dan ben je in ieder geval al goed op weg. Hoe meer onderzoek je hebt gedaan en hoe meer gegevens je hebt verzameld over de verschillende Rolex-modellen, hoe beter je kunt kiezen welk model je wilt hebben. Maak voor jezelf een selectie met modellen die je mooi vindt en wees echt niet bang om er even een nachtje over te slapen. Je komt vanzelf uit bij een model wat past bij het horloge van je dromen. Dit kan een Rolex President in het goud zijn, maar ook een Day Date in het zilver.
  • Kies je voor nieuw of vintage – het volgende wat je zal moeten doen is kiezen tussen een nieuwe en een vintage Rolex. Er bestaan heel veel verschillende meningen over de vraag of je een nieuwe of vintage Rolex zou moeten kopen. Voor beginners is het over het algemeen het handigste om te kiezen voor een nieuwe. Je weet bij een nieuwe precies wat je krijgt bij je aankoop. Het horloge is gloednieuw en doet het altijd perfect. Dit weet je bij een vintage horloge helaas niet altijd zeker. Daar komt bij dat het voor je gevoel toch wat leuker is. Want zeg nou zelf, is het niet kicken om te weten dat jij de eerste bent die dat specifieke horloge als eerste om zijn of haar pols heeft?

                                     

Je hoeft natuurlijk niet gelijk voor zo’n duur horlogemerk te kiezen als je een mooi klokje om je pols wilt hebben. Sterker nog, hier op de site kan je talloze andere bekende merken vinden voor een fractie van de prijs die je neerlegt voor een Rolex. Door zelf een kijkje te nemen in het aanbod kom je binnen no time uit bij een betaalbaar horloge wat perfect past bij wat je al die tijd al voor ogen had.

Guess horloge die niet zo duur is als een Rolex!                 

              Guess horloge  ^Guess horloge die niet zo duur is als een Rolex!                 


2 Berichten


  • Michel

    Zeker gave horloges. Ben voor een armani horloge gegaan ;)


  • Rick

    Mooi geschreven artikel, Ik ben zelf niet zo van de “high end” horloges. Puur om het feit dat je voor veel minder ook een mooi horloge kan scoren. Zoals inderdaad onder andere Guess watches ;)


Geef commentaar